Eurytmiaterapia

Eurytmiaterapia perustuu ihmisessä olevien tervehdyttävien voimien aktivoimiseen.

Terapiaprosessi alkaa ihmisen yksilöllisyyden ja kyseessä olevan sairauden fenomenologian tuntemuksesta ja näiden saattamisesta dialogiin. Kohtaamme sairausprosessin ja siihen liittyvän yksilöllisen tarinan, merkityksen ja ihmiselämän. Kysessä ei ole taistelu, vaan pyrkimys olla hyväksyvässä dialogissa sen kanssa, mikä on kipeää, traumaattista, paikalleen pysähtynyttä -- ja saattaa se liikkeeseen.

Terapeuttinen prosessi on siten kohtaamista, tiedostamista, hyväksymistä, vapautumista ja uudistumista. Se muodostuu lopulta osaksi ihmisen olemusta ja tulevaisuutta. 

IMG_2213_edited_edited.jpg
IMG_2232_edited.png

Eurytmiaterapia herättää ihmisen oman sitoutumisen ja aktiivisuuden muutosprosessissa. Harjoituksia on hyvä tehdä säännöllisesti, useiden viikkojen jaksoissa. Eurytmiaterapiaa voi käyttää elämänvoimien vahvistamiseen, stressioireisiin, ahdistukseen ja uniongelmiin. Se voi tukea elämänkriisin tai suruprosessin läpikäymistä. Sitä voi käyttää myös diagnosoitujen somaattisten ja psyykkisten sairauksien hoidon rinnalla, ideaalitilanteessa yhteistyössä antroposofisen lääkärin kanssa.

IMG_2019.jpeg

Janitta Koskinen

Kysy lisää tai varaa aika!

puh. 040 738 6135

janittamaria@gmail.com!

Asetumme lämmöllä ja läsnäololla omaan olemukseemme ja etsimme liikettä, jossa voimme olla sisäisesti läsnä. Oikein valittu liikeharjoitus johdattaa ihmisen dialogiin, jossa sairastunut organismi kohtaa terveen liikeimpulssin. Liikeharjoitusten myötä ihminen voi omasta voimastaan käsin saattaa uudelleen liikkeeseen sen, mikä on pysähtynyttä tai tuoda rauhaa liian voimakkaaseen keholliseen tai sielulliseen reaktioon. 

 

Keho kantaa tietoisia ja tiedostamattomia traumoja, sielullisia jännitteitä, arkipäivässä muodostuvaa stressiä ja monia ulkoa tulleita ohjelmointeja, jotka pitävät ihmistä kiinni menneessä. Liiketerapia puhuttelee suoraan kehollista muistia ja olemuksemme sanatonta syvyyttä.

IMG_2215.jpeg

A real medicine can only exist when it penetrates into a knowledge which embraces the human being in respect to body, soul and spirit. Rudolf Steiner

Yksilöllisesti suunniteltujen harjoitusten tarkoituksena on herättää, liikuttaa, sisäisesti koskettaa ja lopulta muuntaa